Vodafone beltegoed opwaarderen

Over Vodafone

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende producten die Vodafone aanbiedt en instructies om bijvoorbeeld je beltegoed bij Vodafone op te waarderen of je huidige saldo op te vragen. Je kunt daarvoor gemakkelijk onderstaande stappen volgen.

Vodafone is in 1982 opgericht en behoort inmiddels tot een van de grootste aanbieders van telefonie wereldwijd. Het bedrijf is actief in meer dan 42 landen. In Nederland biedt het netwerk van Vodafone één van de beste dekkingen en ook in de rest van de EU is Vodafone actief. Vodafone is daarnaast een betrouwbare provider die al jaren hele scherpe tarieven weet neer te zetten.

Vodafone’s prepaid-producten zijn verkrijgbaar via het merk Vodafone YOU. Bij Vodafone YOU betaal je geen extra kosten in de EU en krijg je standaard 4G als je over data in je bundel beschikt. Wanneer je een Vodafone YOU opwaardeercode aanschaft kun je deze gebruiken om een bepaalde belbundel te kopen. Hiervoor betaal je per minuut of SMS een door Vodafone vastgesteld bedrag. Je kunt je beltegoed altijd opwaarderen door een nieuwe bundel te kopen. De bundels van Vodafone zijn te koop in Vodafone winkels en supermarkten, maar ook online beschikbaar (zowel via de website als via de Vodafone Prepaid App).

Vodafone beltegoed opwaarderen: bundels

Vodafone staat bekend om haar ruime keuze aan bundels en haar voordelige tarieven. Beltegoedbundels en internetbundels van Vodafone zijn te koop in winkels maar ook via het internet eenvoudig en snel door middel van een klik met je muis te bestellen.

Bij Vodafone kun je zowel beltegoedbundels als databundels bestellen. Met een bundel betaal je een bepaald bedrag voor een vooraf vastgestelde hoeveelheid aan data, belminuten en SMS’jes. Je kunt deze bundels eenvoudig online aanschaffen, waarna je binnen een paar minuten een code gemaild krijgt (optioneel ook via SMS).

Vodafone biedt ook gecombineerde bundels aan waarmee je zowel kunt bellen/SMS’en als internetten. Via Vodafone YOU zijn deze bundels prepaid beschikbaar, variëren van 1 GB data (met 10 belminuten en onbeperkt SMS) tot 3 GB (met 30 belminuten en onbeperkt SMS).

Vodafone beltegoed opwaarderen: het beltegoed

Ben je van plan alleen naar andere Vodafone nummers binnen Nederland te bellen en heb je geen behoefte aan een abonnement? Dan kun je het beste gebruikmaken van een prepaid product. Wanneer je gebruikmaakt van Vodafone beltegoed betaal je vooraf een bepaald bedrag. Daarna kun je bellen totdat je aangeschafte beltegoed op is. Af en toe zul je dus je beltegoed moeten opwaarderen. Erg handig is dat Vodafone je een SMS-bericht stuurt wanneer je beltegoed bijna op is. Daarna kun je snel je beltegoed weer opwaarderen.

Bij Vodafone kun je eenvoudig opwaarderen voor €10, €20, en €30. Voor data betaal je in Nederland en de EU €0,10 per MB, €0,20 per belminuut en €0,15 per SMS. Let op, want wanneer je je buiten de EU begeeft kunnen de kosten voor bellen en SMS’en flink hoger liggen!

Meer informatie over het opwaarderen van je beltegoed en andere tips met betrekking tot het opvragen van je saldo en de geldigheidsduur van je beltegoed lees je hierna in dit artikel.

Vodafone BloX

Maak je veel gebruik van internet, SMS of belminuten? Of ben je vaak in het buitenland? Dan kun je BloX aanschaffen! Dankzij BloX kan internetten of bellen vele malen voordeliger worden. Er zijn veel verschillende pakketten beschikbaar, waardoor er altijd wel een BloX is die aan jouw eisen voldoet. Zo zijn er BloX voor extra data, beperkt internet (voor als je over je internetbundel heen bent), internationale belminuten en ‘Alles in Een’ Reispakketten. Om BloX te activeren SMS je het door jou gewenste abonnement naar 4000. Om bijvoorbeeld 50 minuten te bellen naar nummer buiten de EU SMS je “NAAR WERELD AAN” naar 4000.

Opwaarderen met een beltegoedcode van Vodafone

Schaf je beltegoed aan bij Vodafone, dan ontvang je een opwaardeercode per email of SMS. Je kunt je beltegoed bij Vodafone op twee manieren opwaarderen.

Optie 1
 • Bel gratis naar 1200
 • Volg de gesproken instructies
 • Toets je beltegoedcode in
Optie 2
 • Toets op je mobiele telefoon *102* in, gevolgd door de beltegoedcode en sluit af met #
 • Druk vervolgens op de ‘bellen’ toets

Daarna kun je binnen enkele minuten weer bellen en SMS’en!

Vodafone beltegoed opvragen

Ben je benieuwd naar hoeveel beltegoed er nog op je Vodafone simkaart staat? Je kunt je saldo op de volgende manier opvragen.

 • Toets *101#
 • Druk op de ‘bellen’ toets
 • Na enkele seconden ontvang je een SMS met je actuele saldo

Ook via de Vodafone Prepaid App kun je gemakkelijk je huidige saldo inzien. Je kunt de app downloaden via de Apple Store en de Google Play store.

Vodafone beltegoed in het buitenland opwaarderen

Wanneer je in het buitenland bent en je je beltegoed bij Vodafone wilt opwaarderen dan moet je op een andere manier opwaarderen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijdig je beltegoed opwaardeert, omdat in het buitenland andere tarieven gelden voor het bellen met je telefoon.

 • Toets *102#
 • Vul daarna je opwaardeercode in, sluit af met een #
 • Druk op de bel- of verzendtoets

Dit werkt dus eigenlijk precies hetzelfde als in Nederland. Houd er wel rekening mee dat het niet in ieder land gratis is om naar 1244 te bellen. Opwaarderen doe je daarom het liefste als er nog wat beltegoed op je telefoon staat. Als je wacht tot je tegoed op is, kun je in het (verre) buitenland 1244 misschien niet bereiken.

Vodafone beltegoed opwaarderen: de klantenservice

Lukt het niet met het opwaarderen van je Vodafone beltegoed? Of heb je andere vragen over het gebruik van Vodafone? Neem dan contact op met de klantenservice van Vodafone.

De klantenservice is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 20.00 uur en op zaterdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur. Je kunt bellen naar 1200. Hiervoor betaal je €0,45 per gesprek.

Ben je nog geen klant bij Vodafone? Dan kun je gratis bellen naar 0800-0560 (bereikbaar van maandag tot en met van 8.00 uur tot 21.00 uur en zaterdags van 9.30 uur tot 18.00 uur.

Vodafone beltegoed opwaarderen: de geldigheid

Na aankoop van je Vodafone beltegoed heb je drie maanden de tijd om je beltegoed te activeren.

Heb je je beltegoed geactiveerd? Indien je de simkaart niet gebruikt is je beltegoed 12 maanden geldig. Maak je niet tijdig gebruik van je aankoop dan vervalt je beltegoed. Wanneer je in de eerste 12 maanden gewoon gebruik maakt van je simkaart dan blijft je beltegoed onbeperkt geldig. Vergeet dus niet eens per half jaar een belletje te plegen of een SMS’je te versturen!

Vodafone beltegoed opwaarderen: 4G databundels

Wil je niet gebruik maken van beltegoed of een bundel, maar ben je alleen op zoek naar een databundel product? Ook dan is er bij Vodafone genoeg keuze! De databundels van Vodafone zijn beschikbaar in verschillende soorten.

Vodafone Dagbundel
 • 35 MB in Nederland voor €2,50. Geldig van middernacht tot middernacht. SMS DAGBUNDEL AAN naar 4000 (gratis).
Vodafone Weekbundel
 • 150 MB in Nederland voor €10. 7 dagen geldig. SMS WEEKBUNDEL AAN naar 4000 (gratis).
Vodafone Maandbundel
 • 350 MB in Nederland voor €20. 30 dagen geldig. SMS MAANDKBUNDEL AAN naar 4000 (gratis).
Vodafone Kwartaalbundel
 • 1 GB in Nederland voor €50. 90 dagen geldig. SMS KWARTAALKBUNDEL AAN naar 4000 (gratis).

Al deze bundels stoppen vanzelf wanneer de looptijd is afgelopen. Zo blijf je nooit aan kosten vastzitten. Je kunt je bundels ook activeren en beheren via My Vodafone (op de Vodafone website) en de Vodafone App.

Hoe in te wisselen?