T-Mobile beltegoed opwaarderen

Over T-Mobile

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over de diensten en producten van T-Mobile. Als je een prepaid-kaart van T-Mobile wil aanschaffen, dan vind je hier wat voor tarieven, bundels, en functies je kunt verwachten. Daar hebben we ook voor de belangrijkste dingen stappenplannen bij gemaakt. Als je die volgt heb je al je telefoonzaken snel en makkelijk geregeld.

T-Mobile is een van oorsprong Duits telecommerk dat in Nederland bijna 4 miljoen klanten heeft. Het bedrijf staat vooral bekend om haar pijlsnelle 4G-netwerken en Unlimited-abonnementen, maar is actief op het gebied van alle mobiele telefonie en zelfs tv en breedbandinternet. De missie van T-Mobile is om snel en aantrekkelijk toegang te geven tot technologie die je leven makkelijker maakt. Ook prepaid hoort daar natuurlijk bij: voor €10 krijg je een SIM-kaartje met €10 tegoed.

Je beltegoed opwaarderen bij T-Mobile kan heel makkelijk. Je kunt opwaarderen op de My T-Mobile-site en -app, of via sms. Ook kan je beltegoed iedere keer aangevuld worden als het bijna op is met Automatisch Opwaarderen. Daarnaast kun je ook in de winkel of online opwaardeerkaarten aanschaffen. Grote supermarkten, tankstations en telecomwinkels hebben deze kaarten voor je op voorraad.

T-Mobile beltegoed opwaarderen: bundels

Als je beltegoed hebt, kun je gewoon bellen, sms’en en internetten. Dan worden de kosten vanzelf van je tegoed afgeschreven. Meestal is het echter voordeliger om met bundels te werken. Daarmee krijg je méér minuten, sms’jes en MB’s voor minder geld. Bel je veel? Dan kun je het beste voor een PrePaid Bellen Bundel gaan. Voor €4,95 krijg je dan 100 belminuten, en iedere maand wordt je bundel automatisch verlengd als je genoeg tegoed hebt. Om de bundel aan te vragen bel je even met 06 – 2400 1200.

Ben je meer van de sms’jes? Dan kun je een PrePaid Sms bundel aanschaffen. Daarmee sms je een maand lang helemaal onbeperkt voor €4,95. Alleen sms’en naar het buitenland of met service- en premiumnummers valt niet onder de bundel. Ook deze bundel wordt automatisch verlengd als je genoeg beltegoed op je kaartje hebt staan. Om de sms-bundel aan te zetten stuur je gratis SMS AAN naar 4000. De bundel kun je ook aan- en uitzetten via My T-Mobile.

Als je een fanatieke WhatsApp- of internetgebruiker bent kun je kiezen uit een aantal verschillende bundels. In de Internet S-bundel zit 300 MB voor €4,95, in de Internet M-bundel zit 1250 MB voor €9,95, en in de Internet L-bundel vind je 2000 voor €14,95. Al deze bundels zijn 1 maand geldig, en worden vanzelf stopgezet aan het einde van de periode. Je kunt deze bundels inschakelen door INTERNET S, INTERNET M of INTERNET L gratis naar 4000 te sturen. Is er een bepaalde dag waarop je heel veel internet nodig hebt? Dan kun je gebruik maken van de nieuwe Unlimited Data Vandaag-bundel, waarmee je binnen Nederland een hele dag onbeperkt kunt internetten. Om die in te schakelen stuur je INTERNET DAG naar 4000.

Weet je nog niet zo goed hoe je je beltegoed gaat opmaken? Dan is er ook een PrePaid unit-bundel. Daarin kan ieder “unit” gebruikt worden voor 1 belminuut, 1 sms’je óf 1 MB. Je kunt een Unit S-bundel kopen voor €4,95, waar dan 100 van deze units inzitten. Aan het einde van de kalendermaand is de bundel vanzelf afgelopen. Om een unit-bundel aan te zetten sms je UNIT S naar 4000.

Sinds de nieuwe EU-wetgeving in is gegaan kun je je MB’s, belminuten en sms’jes meenemen naar het buitenland binnen de Europese Unie. Je hebt dus geen aparte buitenlandbundel meer nodig als je binnen de EU op vakantie of zakenreis gaat. Ga je verder weg? Dan kun je het beste een Travel & Surf-bundel kopen. Let wel even goed op in welk land je er gebruik van gaat maken: de prijzen verschillen per deel van de wereld. Buiten de Europese Unie betaal je in de meeste Westerse landen €4,99 voor een XS-bundel met 30 MB, €9,99 voor een S-bundel met 100 MB en €14,99 voor 250 MB. De Travel & Surf-pas bestel je vanuit het buitenland online, en de kosten belanden op je factuur of worden afgetrokken van je beltegoed.

T-Mobile beltegoed opwaarderen: het beltegoed

Als je belt, sms’t of surft van je beltegoed, dan heb je bij T-Mobile altijd dezelfde tarieven. Voor bellen betaal je €0,15 per minuut, voor sms’en €0,10 per sms, en voor internetten €0,05 per MB. Meestal is het echter makkelijker en voordeliger om bundels aan te schaffen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over deze tarieven. Voor meer informatie over de tarieven kun je hierboven kijken.

Als je beltegoed koopt via een opwaardeerbon of internet is het in principe onbeperkt geldig. Dan moet je wel eens in het half jaar actief zijn op je prepaid-nummer. Dat wil zeggen dat je ermee belt, sms’t of surft, of nieuw beltegoed toevoegt.

Omdat T-Mobile beltegoed opwaarderen net wat leuker wil maken, kun je vanaf nu meedoen met PrePaid Surprise. Bij iedere opwaardering kun je op een speciale actiesite meespelen voor allerlei prijzen. Je krijgt gegarandeerd 250 MB of extra belminuten of sms’jes als je meedoet, maar maakt ook kans op hoofdprijzen. Denk aan telefoonaccessoires, gadgets of zelfs dagjes uit.

Beltegoed opwaarderen met een T-Mobile bestelcode

Als je bij het kopen van beltegoed in de winkel of op internet een bestelcode hebt gekregen, kun je die makkelijk gebruiken voor het opwaarderen van je beltegoed. Dat kan op maar liefst drie manieren:

Op de opwaardeerpagina van T-Mobile
 • Ga naar deze pagina
 • Vul je PrePaid-telefoonnummer in
 • Voer de opwaardeercode in
 • Klik op de Opwaarderen-knop
Via sms
 • Sms de opwaardeercode direct naar 1444
 • Je krijgt vanzelf een bevestiging dat het gelukt is
Bel met 1244
 • Bel naar 1244, een gratis servicenummer van T-Mobile
 • Volg de aanwijzingen
 • Vul de opwaardeercode in (deze bestaat uit 16 cijfers!)
 • Het tegoed is meteen aan je telefoon toegevoegd

Zit je in het buitenland? Dan kun je ook vanaf daar gratis 1244 bellen om op te waarderen.

T-Mobile beltegoed opvragen

Ben je vergeten hoeveel beltegoed hebt? Of wil je even checken welke bundels ingeschakeld zijn? Dat kan op drie verschillende manieren. Volg de stappen hieronder om te bekijken hoeveel beltegoed je op het moment over hebt:

Op je My T-Mobile-account
 • Als je inlogt op je account, kun je precies zien hoeveel tegoed en bundels je nog over hebt
Via sms
 • Sms SALDO naar 1144, een gratis servicenummer van T-Mobile
 • Je totale beltegoed (exclusief bundels!) wordt in een sms’je naar je toegestuurd
Bel met 1244
 • Bel naar 1244, een gratis servicenummer van T-Mobile
 • Je totale beltegoed (exclusief bundels!) zal aan je voorgelezen worden

T-Mobile beltegoed in het buitenland opwaarderen

Natuurlijk wil je ook op vakantie of zakenreis af en toe je tegoed opwaarderen. Dat gaat het makkelijkste met opwaardeerkaartjes die je al van tevoren gekocht hebt, bijvoorbeeld in de supermarkt of online. Dit moet je daarna doen:

Bel met 1244
 • Bel naar 1244, een gratis servicenummer van T-Mobile
 • Volg de aanwijzingen
 • Vul de opwaardeercode in (deze heeft 16 cijfers!)
 • Het tegoed is meteen aan je telefoon toegevoegd

Dit werkt dus eigenlijk precies hetzelfde als in Nederland. Houd er wel rekening mee dat het niet in ieder land gratis is om naar 1244 te bellen. Opwaarderen doe je daarom het liefste als er nog wat beltegoed op je telefoon staat. Als je wacht tot je tegoed op is, kun je in het (verre) buitenland 1244 misschien niet bereiken.

T-Mobile beltegoed opwaarderen: de klantenservice

Heb je een vraag over het bestellen en installeren van je prepaid-kaartje of het aanschaffen of gebruiken van beltegoed? Dan kun je uiteraard altijd terecht bij T-Mobile, op de manier die voor jou het beste uitkomt. Als je vraag niet zoveel haast heeft kun je een e-mail sturen via het contactformulier op de site van T-Mobile. Ook is er een T-Mobile Forum waar je vragen kunt stellen die door andere klanten of medewerkers beantwoord kunnen worden.

Om wat directer te woord gestaan te worden door T-Mobile-medewerkers kun je een berichtje plaatsen op Facebook of Twitter. Daar is de reactietijd meestal een paar uur. Ook kun je live chatten met een medewerker of bellen naar het klantenservicenummer 06-24001200. Ben je nog geen klant maar heb je vragen over T-Mobile prepaid of andere diensten? Bel dan naar 0800-7123.

Hoe in te wisselen?