Tele2 beltegoed opwaarderen

Over Tele2

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende prepaid producten die Tele2 aanbiedt en instructies om bijvoorbeeld je beltegoed bij Tele2 op te waarderen of je huidige saldo op te vragen. We geven stappenplannen hoe je bijvoorbeeld je beltegoed kan opwaarderen of je prepaid saldo kan checken.

Tele2 is born to be cheap. Het zwarte schaap van Tele2 is anders dan andere, maar zeker niet minder! Tele2 is voordelig en flexibel. Sinds Tele2 is opgericht in 2001, is het bedrijf een echte prijsvechter. Met Tele2 prepaid kan bellen en sms’en met de kosten in eigen hand. Tele2 beltegoed kan worden aangeschaft door op de ‘beltegoed’ knop te drukken op de site (rechtsboven). Bel met je mobiele telefoon naar het service nummer 12445 en volg de instructies op die je te horen krijgt. Voor vervolgens je Tele2 opwaardeercode in en het Tele2 beltegoed is geactiveerd!

Tele2 beltegoed opwaarderen

Wil je liever geen abonnement omdat je alleen wil bellen en sms’en (binnen Nederland)? Dan is Tele2 prepaid wat het beste bij je past. Bellen en sms’en met Tele2 prepaid is voordelig én flexibel. Je belt en sms’t zoveel je zelf wil en de kosten heb je zelf in eigen handen. Als je al Tele2 prepaid gebruikt en beltegoed wil aanschaffen, kan dat ook via Opwaarderen24. Als bestaande klant kan je een opwaardeercode kopen op de winkel of hier op de site.

Ben je een nieuwe klant bij Tele2? Dan kan je ook bij Opwaarderen24 terecht! In de shop kan je snel een Tele2 prepaid simkaart kopen. Je ontvangt deze simkaart binnen enkele dagen thuis en deze is dan klaar voor gebruik.

Het prepaid bellen pakket van Tele2 heet ‘prepaid start’. Met ‘prepaid start’ betaal je per seconde, sms je voor 0,08 cent per sms en is je beltegoed onbeperkt houdbaar, mits je één keer per jaar opwaardeert.

T-Mobile beltegoed opwaarderen: via een beltegoedcode

Ben je al een Tele2 prepaid gebruiker en wil je opnieuw opwaarderen of ben je een nieuwe gebruiker die voor het eerst geld wil opwaarderen? Dan kan je eenvoudig je prepaid beltegoed opwaarderen door een opwaardeercode te kopen in de winkel of online bij Opwaarderen.nl. Zie de instructies hieronder hoe je je Tele2 beltegoed opwaardeert.

Volg de onderstaande stappen om je Tele2 beltegoed op te waarderen:

 • Ga naar het belmenu op je telefoon
 • Toets *110*, gevolgd door je opwaardeercode, afsluitend met een # (hekje)
 • Als je opwaardeercode 12345 is, dan ziet je bericht er dus als volgt uit: *110*12345#
 • Druk op de belknop

Je Tele2 beltegoed is opgewaardeerd!

Je Tele2 beltegoed opvragen

Voordat je je beltegoed opwaardeert wil je natuurlijk even kunnen controleren hoeveel beltegoed je nog hebt. Niet alleen voordat je wil opwaarderen is het handig om te controleren of je nog genoeg beltegoed hebt om iemand te bellen, maar ook als je een dagje weg gaat en in staat moet zijn de mensen te contacteren waarmee je samen bent. Dit is bij Tele2 geen probleem. Je kan bij Tele2 op elk moment je status van je beltegoed gratis opvragen door te bellen met telefoonnummer 12441 of door *111# in te toetsen en vervolgens op verbinden (de groene knop) in te drukken.

Het delen van je Tele2 beltegoed

Helaas is het niet mogelijk om jouw beltegoed te delen met andere klanten of vrienden die ook een Tele2 prepaid simkaart hebben. Deze actie is op het moment alleen beschikbaar voor de Tele2 (sim only) abonnementen.

Tele2 beltegoed in het buitenland opwaarderen

Met Tele2 prepaid kan je bellen en sms’en in het buitenland. Let op, hier kunnen hogere kosten aan verbonden zijn dan bellen en sms’en binnen Nederland. Wil je prepaid bellen in het buitenland? Dat gaat anders dan je gewend bent. Zo bel je prepaid in het buitenland:

 • Je belt het nummer dat je wil bellen
 • In de display komt te staan: een moment geduld
 • Daarna verschijnt: wacht op inkomende oproep
 • Je wordt gebeld door een onbekend nummer
 • Je neemt op en je hebt contact met het nummer dat wil wilde bereiken

Er wordt een verschil gemaakt in bellen en sms’en in het buitenland binnen en buiten de Europese Unie.

Binnen de Europese Unie: bellen gaat gewoon met je huidige bundel en er zijn geen extra kosten aan verbonden. Buiten de Europese Unie: de tarieven verschillen buiten de Europese Unie per land. De kosten per land kan je vinden op de website van Tele2. Sms’en in het buitenland naar een Nederlands nummer gaat ook net iets anders. Zo sms je naar iemand in Nederland:

 • Toets een nummer in en zet +31 of 0031 voor het nummer
 • De eerste 0 van het telefoonnummer laat je weg  (06-12 345 678 wordt dus 0031 6 12 345 678)

Wanneer je toch geen sms berichten kan sturen of ontvangen, controleer dan de sms berichtencentrale van je telefoon. In het buitenland moet voor je eigen nummer ook +31 staan om sms’jes te sturen en ontvangen.

Tele2 beltegoed opwaarderen: de klantenservice

Lukt het niet opwaarderen van je beltegoed niet? Of heb je andere vragen over het gebruik van je beltegoed? Neem dan contact op met de klantenservice van Tele2 voor hulp. De klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur. Bel onze klantenservice op 020-754 4444. Of op 1200 als je jouw mobiele nummer van Tele2 gebruikt. Je kan ook chatten met een medewerker of via sociale media (Facebook of Twitter) je vraag stellen.

Geldigheid van je beltegoed en simkaart bij Tele2

Na aanschaf van een simkaart van Tele2 is deze zonder activatie één jaar geldig. Daarna vervalt deze kaart. Als je de simkaart binnen het jaar van aanschaf opwaardeert is deze onbeperkt geldig. Zorg wel dat je iedere 12 maanden minstens 1x opnieuw beltegoed opwaardeert, anders verloopt je Tele2 beltegoed. Beltegoed is helaas niet onbeperkt geldig. Als je langer dan een jaar geen nieuw beltegoed op je simkaart hebt gezet, krijg je herinneringssms’jes van Tele2. Als je na het ontvangen van deze sms’jes alsnog geen beltegoed opwaardeert, wordt de prepaid simkaart geblokkeerd en is deze niet langer bruikbaar. Wanneer een  Tele2  prepaid simkaart is geblokkeerd kan uiteraard een nieuwe Tele2 prepaid simkaart worden aangeschaft. Het zal echter niet mogelijk zijn om het mobiele telefoonnummer van de oude Tele2 prepaid kaart te behouden en over te zetten naar de nieuwe Tele2 prepaid simkaart.

Tele2 beltegoed opwaarderen: extra bundels

Met Tele2 prepaid kun je standaard bellen en sms’en, maar weet je al dat je internet nodig hebt of extra veel gaat bellen? Dan kan je prepaid uitbreiden met Extra Voordeel met verschillende +Bundels. Hiermee bel je voordelig of krijg je tijdelijk internet. Deze bundels worden aangeboden:

internet bundels
 • Bundel Mobiel Internet – web dag, voor 20 MB betaal je 1 euro. Deze MB’s zijn 1 dag geldig
 • Bundel Mobiel Internet – web maand L, voor 100 MB betaal je 5 euro. Deze MB’s zijn 30 dagen geldig
 • Bundel Mobiel Internet – web maand XL, voor 350 MB betaal je 10 euro. Deze MB’s zijn 30 dagen geldig
sms bundels
 • 50 sms’jes voor 2,50. Deze zijn 30 dagen geldig
 • 250 sms’jes voor 5 euro. Deze zijn 30 dagen geldig
 • 1000 sms’jes voor 10 euro. Deze zijn 30 dagen geldig

Hoe in te wisselen?