Lebara beltegoed opwaarderen

Over Lebara

Lebara is een goedkope provider en omschrijft zichzelf als "low cost international phone calls from your mobile". Lebara vindt het belangrijk dat virenden en familie goed te bereiken zijn en probeert dus de diensten die zij aanbieden zo vorm te geven dat je altijd met je dierbaren in contact kan komen.

Lebara Group richtte in 2001 Lebara Mobile op. Lebara Mobile werd daarna beschikbaar in deze landen (en in deze volgorde): Nederland, Noorwegen, Denemarken, Spanje, Engeland, Australie en Duitsland.

Lebara beltegoed opwaarderen: prepaid

Om te bellen via Lebara Prepaid zul je eerst een Lebara Simkaart moeten kopen bij een belwinkel bij jou in de buurt. Wanneer je in bezit bent van de simkaart kun je bellen via het netwerk van Lebara Mobile met het nummer dat aan de simkaart is gekoppeld.

Om van je simkaart gebruik te kunnen maken dien je een belbundel te kopen. Als je een belbundel van Lebara hebt gekocht kun je voor een vaststaand tarief bellen. Je kunt blijven bellen of sms’en tot dat deze belbundel op is. Je kunt de belbundel van Lebara op elk moment opwaarderen. Dit doe je door een Lebara beltegoedkaart te kopen. Er zijn verschillende bedragen beschikbaar, je kunt zelf kiezen met hoeveel euro je jouw beltegoed opwaardeert. Het voordeel van prepaid is dat je kosten zelf in de hand houdt en niet vast zit aan een contract met verplichtingen. Andere voordelen van bellen met Lebara Prepaid zijn:

 • Goedkoop bellen in het binnen- en buitenland
 • Mobiel netwerk dat betrouwbaar is
 • Flexibiliteit, je kunt op elk moment overstappen
 • Het prepaid tegoed is bijna overal te koop

Lebara beltegoed online opwaarderen

Je kunt op verschillende manieren je beltegoed van Lebara kopen. In de meeste belwinkels zijn opwaardeercodes verkrijgbaar maar ook online kun je hiervoor terecht. Met beltegoed van Lebara kun je bellen en sms’jes sturen. Per gebelde minuut en per verstuurde sms gaat er wat van je tegoed af. Als je beltegoed helemaal op is kun je niet meer bellen of sms’en. Je zult je tegoed dan eerst weer moeten opwaarderen.

Als je je Lebara beltegoed hebt gekocht is deze 180 dagen geldig. Na dit termijn zal het beltegoed bevroren worden en zul je binnen 90 dagen je beltegoed moeten opwaarderen. Als de 90 dagen verlopen zijn kun je geen gebruik meer maken van je Lebara beltegoed en de simkaart.

Lebara beltegoed opvragen

Ben je benieuwd hoeveel Lebara beltegoed je nog op je simkaart hebt staan? Je kunt dit gemakkelijk opvragen door de volgende drie stappen te volgen:

 • Bel het servicenummer 1244 (dit is gratis)
 • Let op de ingesproken instructies en volg deze op
 • Wacht op een sms’je met je actuele saldo

Opwaarderen met een beltegoedcode van Lebara

Het opwaarderen van je saldo bij Lebara kan met een opwaardeercode. Je kunt een beltegoedvoucher met daarin de code bij een belwinkel bij jou in de buurt kopen. Ook kun je deze codes verkrijgen op het internet. Als je een beltegoedcode voor beltegoed van Lebara hebt, kun je deze zelf activeren. Er zijn een aantal stappen die je moet volgen:

 • Bel het servicenummer 1244 (dit is gratis)
 • Let op de gesproken instructies
 • Vul de code in en sluit af met een #

Je beltegoed is nu opgewaardeerd, je kunt starten met bellen en sms’en! Als je tegen problemen aanloopt bij het opwaarderen van Lebara beltegoed, neem dan even contact op met de klantenservice van Lebara.

Lebara beltegoed opwaarderen in het buitenland

In het buitenland kun je je Lebara beltegoed ook opwaarderen. Je moet dan een ander nummer bellen met je mobiele telefoon. Het is dus belangrijk dat je nog een klein beetje beltegoed overhoudt om dit te doen. In het buitenland gelden namelijk internationale tarieven voor het bellen met je mobieltje. Volg de volgende stappen:

 • Bel naar het nummer +31 619 001 200
 • Volg de ingesproken opties en kies
 • Vul de opwaardeercode in en eindig met een #

Geldigheid van je beltegoed bij Lebara

Wanneer je Lebara beltegoed hebt gekocht heb je in totaal een half jaar (zes maanden) om deze te activeren. Wanneer je jouw Lebara beltegoed hebt geactiveerd, is het onbeperkt geldig. Je hoeft het niet voor een bepaalde tijd op te maken. Het is wel belangrijk dat je je simkaart actief houdt. Dit doe je door minimaal een keer in de 90 dagen op te waarderen, te bellen, een sms versturen of data gebruiken. Data(bundels) in het buitenland hebben wel een beperkte geldigheidsduur. Dit kan per bundel verschillen maar staat duidelijk aangegeven.

Lebara beltegoed opwaarderen: internet

Bij Lebara kun je ook terecht voor internet op je mobiele telefoon. Zo ben je ook altijd te bereiken op internet. Lebara heeft twee varianten voor mobiel internet. Je kunt kiezen voor Lebara Online 50 of Lebara Online 200. Dit getal staat voor het aantal MB’s dat je krijgt in de bundel.

Gebruikers die een Blackberry hebben kunnen een speciale Blackberry bundel kopen. Je kunt hierbij kiezen uit Lebara Blackberry 75 en Lebara Blackberry 200. Dit getal geeft ook het aantal MB’s aan.

Lebara beltegoed opwaarderen: snelheid 4G

Lebara biedt naast het 3G netwerk ook een 4G netwerk aan. Met 4G internet kun je veel sneller op het internet surfen dan met 3G. Er zijn wel een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de downloadsnelheden van 4G internet.

Ten eerste kan het zijn dat jouw telefoon nog niet geschikt is voor internetsnelheden die sneller zijn dan een 3G netwerk. Je hebt dan waarschijnlijk een verouderd model. Het is jammer als jouw telefoon geen 4G netwerk aan kan, maar als goed alternatief kun je de Lebara 3G databundels aanschaffen.

Ten tweede kan de afstand van de zendmast van invloed zijn op de internetsnelheid van 4G. Als deze zendmast ver van jouw locatie af is dan kan het weleens zijn dat het internet wat trager is. Als laatste kunnen muren of andere obstakels van invloed zijn op de internetsnelheid. Ook kan het zijn dat als je op een ondergrondse locatie bent of veel gebouwen tussen jou en de zendmast in staan de internetsnelheid lager is.

Lebara beltegoed opwaarderen: dataverbruik 4G

Wanneer je met een 4G netwerk surft, kun je veel sneller bestanden downloaden op het internet. Wel heeft dit tot gevolg dat je sneller door je internetbundel heen zal zijn. Vooral door het gebruik van apps en het kijken van video’s gaat het snel. Het is verstandig om zelf op de hoogte te blijven van jouw verbruik zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Lebara beltegoed opwaarderen: benodigdheden 4G netwerk

Om van een 4G netwerk gebruik te maken heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste heb je een toestel nodig dat geschikt is voor het 4G netwerk. Je telefoon mag niet te oud zijn. Daarnaast heb je een 4G simkaart nodig. Ten slotte zul je in het bezit moeten zijn van een van de Lebara internetbundels die we hier besproken hebben.

Lebara beltegoed opwaarderen: de klantenservice

Loop je tegen problemen aan bij het opwaarderen van je Lebara beltegoed? Of heb je andere vragen over het gebruik van Lebara? Neem dan even contact op met de klantenservice.

Lebara heeft een vast telefoonnummer waar je de klantenservice kan bereiken. Dit mobiele telefoonnummer is: 1200. Ook heeft Lebara een vaste telefoon, dit nummer is: 0900 - 4321 321. Je betaalt de gebruikelijke kosten voor het bellen naar deze vaste lijn.

Als je vanuit het buitenland naar de klantenservice (1200) probeert te bellen, maar dit niet lukt, bel dan naar +31 619 001 200. Dan zou het moeten lukken!

Hoe in te wisselen?